Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2012 m. kovo 1 d., ketvirtadienis

Puikus LTJS pristatymas Kaune

Šiandien turėjome susitikimą su naujokais. Pas mus atėjo trys vaikinai. Mes juos šį kartą pakvietėme ne į susirinkimą, o į atskirą susitikimą, kuriame dalyvavo gerokai mažiau sąjungos narių: Aš, V., G., K. Visą laiką galėjome skirti būtent naujokams ir LTJS pristatymui.

Pradžioje paklausinėjome iš kur jie yra, kaip sužinojo apie organizaciją. Vėliau parodėme skaidres, tačiau pristatymo būdas pasirinktas pusiau formalus. Neskaičiau skaidrių (regėjimo bėdos), o iš esmės papasakojau esminius dalykus. Visą kitą jie supras laikui bėgant.

Rodant skaidres atkreipėm dėmesį į tam tikras nuotraukas, papasakojome smagius nutikimus iš mūsų veiklos: Žygio į AB spaustuvę, kryžiaus tremtiniams restauravimo ir atsidūrimo policijoje, savanorių kapų tvarkymą. Pačiam net buvo smagu prisiminti kalną gerų emocijų iš LTJS gyvenimo.

Šalia linksmų dalykų papasakojome keleta rimtesnių: apie LTJS kaip visuomeninę , nepartinę organizaciją, apie mūsų ideologiją ir vertinimus, apie veiklos įvairiapusiškumą, pasakiau kelis savo pastebėjimus.

Visą laiką išlaikėme tokį mažiau formalų lygį, parodėme kokie iš tiesų esame žmonės, nemažai juokavome (tarkime tai, jog kiekvienas vaikinas LTJS narys privalo nusiskusti, jog LTJS veikia slapta masonų ložė, kurie verčia narius skusti galvą :D ).




Galiausiai visi naujokai užpildė nario anketas ir tapo kandidatais į LTJS narius. Netrukus jie bus paskirti į kažkurią iš darbo grupių. Vėliau nuėjome į "mūsų" barą KA, kur mus visada šiltai priima. Ten dar šiek tiek pajuokavom.

Vėliau su K. trumpai permetėm keliais žodžiais šiandienos susitikimą su naujokais. Praktiškai abu buvome tikri, jog jis buvo tikrai geras, vienas geriausių kokiame pats esu buvęs. Abu buvome tikri, jog šie naujokai aktyviai įsijungs į veiklą.

Džiugu, jog mūsų gretos didėja. Džiugu, jog atsiranda vis daugiau jaunimo, kurie mąsto savo galva ir atskiria kas yra kas. Džiugu, jog atsiranda vis daugiau laisvųjų nacionalistų, pritariančių ateities ideologijai. Tautai - jaunas jėgas!

1 komentaras: