Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2012 m. kovo 20 d., antradienis

Tai, kas įkvėpia. Pro-life!

Vienas LTJS narys atsiuntė nuorodą į lryto straipsnį "Akla žagintojo auka : „Pasirinkau gimdyti”". Pridėjo ir taiklų prierašą: Už gyvybę ekstremaliai.. bet turbūt ir pagarbos maksimaliai už tokį žingsnį.. 


Šiuo atveju pripažįstu, jog situacija tikrai yra radikali. Išprievartavimas yra viena iš priežasčių, dėl kurių dauguma net pro-life pažiūrų asmenys daro išimtį. Pabandysiu paaiškinti tai, kaip tai aiškintų siūlantis vis tiek gimdyti.

Žmogus visą laiką vystosi, nuo pat prasidėjimo momento iki senatvės. Negalintis apsiginti savęs dar negimęs vaikas neturėtų būti kaltas už kitų asmenų klaidas (šiuo atveju prievartautojo), todėl jam turi būti suteikta teisė į gyvybę. Gimęs vaikas nėra vien prievartautojo vaikas, vienaip ar kitaip jis yra ir puse motinos. O tai yra netgi gerokai artimiau, už bet kokį įsivaikintą ar globojamą vaiką. Tokį vaiką taip pat galima mylėti ir reikėtų mylėti.

Net žiūrint iš gana liberalios, egoistinės pozicijos vis tiek siūlymas būtų gimdyti, kadangi visada yra galimybė atiduoti vaiką į vaikų namus, valstybinėms institucijoms. Taip žinosite, jog suteikėte bent jau šansą gyventi. Negana to pasirinkus gimdyti motinos neslėgs psichologinės traumos po aborto, taip pat sveikatos ir vaisingumo problemos dėl aborto.


Kuomet tenka rinktis: gimdyti ar žudyti - yra tik vienas moralus pasirinkimas.
Džiaugiuosi, jog atsiranda tokių žmonių, kaip kad ši mergina.
Sėkmės ir stiprybės jai!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą