Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Bandom: Politinė nacionalistų demonstracija Kaune

Jau kuris laikas turiu garbę kartu su Kauno LTJS organizuoti patriotines vasario 16-osios eitynes. Kiekvienais metais kritikų klubas pasistengia pažerti eilę priekaištų eitynėms. Šie amžinieji kritikai kartais netyčia pateikia ir visai gerų idėjų. Iš vienos tokios kritikos man pavyko sudėlioti gana neblogą renginuką, tačiau apie viską nuo pradžių.

Kritikų klubas per kiekvienas eitynes verkia piktinasi, jog vasario 16-oji, kovo 11-oji yra šventė, jog ji turi būti vien teigiama ir pozityvi, nereikėtų čia kišti politikos (Tai, jog abi šventės ir yra politinės kažkodėl pamirštama), nereikia tų banerių, tų protesto šūkių, kodėl pasisakote prieš okupaciją Europos Sąjungą ir europiečio tapatybę, kodėl šaukiate Lietuva - lietuviams, kodėl tas, kodėl anas ir t.t. Nors ir visiškai nepritariu tokiems kritikams, kuriems geriausi vaisai būtų visų pirma pabudimas iš miego (tokios sisteminės eitynės, kokių jie nori, yra organizuojamos savivaldybės, kur gražiai pakalba visokie pseudopatriotai ir keletas tikrų, nuoširdžių patriotų, o taip pat - patiems pabandyti suorganizuoti panašų renginį, tačiau jie pateikė gerą mintį: kodėl nacionalistams nepradėjus daryti protesto, pasipriešinimo akcijų, kur galėtumėm išsakyti viską, kas mums nepatinka, išdėstyti savo poziciją? Manau, jog mūsų judėjimas tam jau pribrendo.



Generuojant idėją

Data: Galimi keli variantai. Mūsų judėjime itin užimtas laikas yra sausis- kovo 12. Vasarą turime kelias stovyklas, visokius festivalius, o ir šiaip nuotaika mažai darbinga. Studentų sesijos gruodį -sausį ir gegužę-birželį. Taigi turime du tarpus: kovo 11- gegužės 15, bei rugsėjo 1- lapkričio 30. Rugsėjį kažkiek suprastėja organizaciniai sugebėjimai, reikia orientuotis daugiau į naujokus, jų apmokymą, todėl logiška, jog tokiam kultūriniai protestų virtinei geriau rinktis pavasarį, kada mūsų judėjimas yra pakilime. Iškyla ir tam tikros dėmesio vertos datos.



Minėtini dalykai: 

Balandžio 1d. - melagių diena. Galima daryti sistemos išjuokos akcijas, manifestacijas ir visokius kitokius išsireiškimus.
Balandžio 7d. - pasaulinė sveikatos diena. Galima kažką prieš pydhomoseksualistus. Prisiminti kaip jie nusipirko Pasaulinės sveikatos organizacijos nutarimą, dėl jų problemos.Sveikatingumo akcijos, sxe, anti-narkotikų ir anti-alkoholizmo temos.
Balandžio 12d. - pasaulinė aviacijos ir kosmonautikos diena. Pamenat tą banerį "Kosminį laivą kosmopolitams?" ;]]
Balandžio 15d. - kultūros diena. Čia kažką jau pozityvesnio galime padaryti. Arba pašiemti dabartinę anti-kultūrą. Gal net atkreipti dėmesį į dėl moralės pakrikimo žlungančią vakarų kultūrą, nors būtų labai pritempta?
Balandžio 18d. - Tarptautinė paminklų diena. Gal reikėtų nuimtiatkreipti dėmesį į sovietinius paminklus ant mūsų tiltų? Arba pozityvesnis variantas - mums brangių paminklų globa, restauravimas.
Balandžio 20, 22 - dviejų priešų gimtadieniai: Hitlerio ir Lenino. Ne rytams ar vakarams, Lietuva - Lietuvos vaikams.
Balandžio 24d. - Jaunimo solidarumo diena. Tautinis jaunimas: mūsų jėga - vienybėje!
Gegužės 1d. - Įstojimo į eurosajūzą diena, darbininkų diena. Protestų diena.
Gegužės 3d. - pasaulinė spaudos laisvės diena. Už laisvę, prieš minties policiją.
Gegužės 5d. - Gatvės muzikos diena. Sukuriam tautinę sceną. Muzikos protestas gatvėje. Hell yeah!
Gegužės 6d. - Motinos diena. Manau, viena didesnių visų nacionalistų švenčių.
Gegužės 7d. - spaudos atgavimo diena. Vėlgi laisvė, laisvas žodis, prieš minčių policiją.
Gegužės 9d. - Europos diena. Prieš eurosajūzą, už tautų Europą.
Gegužės 14d. - Pilietinio pasipriešinimo diena. Kalantos susideginimo diena. Laisvę visiems nacionalistams!


Padrikos mintys. Ateitis

Ir čia net nesigilinus į istorines datas, vos permetus akį day.lt. Fantastika. Šiais metais Jorė Balandžio 27-29d. , todėl reikia atsižvelgti ir į šią datą, planuojant kažką šiems metams. Faktas, jog visko, ką galima paminėti artimiausiu laiku įgyvendinti nepavyks dėl patirties trūkumo, per mažos org. komandos, tačiau žiūrint į ateitį, į tuos neramius laikus, kurie kažkada ateis - Kaunas galėtų tapti susitelkimo vieta, kur suvažiuoja visos Lietuvos nacionalistai ir mėnesį laiko rengia visokias tautiškas demonstracijas, kultūros ir meno renginius, diskutuoja tarpusavyje ir daro viską, ką tik leidžia galimybės.

Įvertinant realiai

Dabar žiūrim realistiškai į šiuos metus: GALBŪT pavyktų padaryti kelias paskaitas, demonstraciją ir koncertą. Žiūrint realistiškai, nepersikandant per daug. Na MAXIMUM du koncertus(vieną roko, kitą - d.poezijos). Viskas priklauso pagrinde nuo noro, nuo motyvacijos nedingimo, nuo vietos radimo tam. Tai turėtų būti LTJS renginys, skirtas ne partijoms, o visų pirma jaunimui. Kol kas mano mintys sukasi apie:
1. LTJS pristatymas.
2. T.K. paskaita apie skinus, video peržiūros.
3. Istorinė paskaita apie Sąjūdį, apie Sąjūdį Kaune, apie jaunimo pasipriešinimą ir autonominį veiksmą.
4. M.K. paskaita apie ES. Po jos - keletas jo kūrybos dainų.
5. Roko maištas su keliomis patriotinio roko grupėmis.
6. Demonstracija parsidavimo už alaus butelį įstojimo į ES proga.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą