Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2013 m. rugpjūčio 6 d., antradienis

Informacijos amžius

Nežinau kaip kiti mano amžiaus aktyvistai tautiniame judėjime, tačiau aš paskutiniu metu turiu šiokią tokią problemą: straipsnių, kitos informacijos perteklių. Kai tik viskas Lietuvoje užsimezgė, ~2008 metais, buvo du portalai, kur galima būtų kas savaitę paskaityti gerą straipsnį. Tada veikė nacionalinio fronto portalas (naujų straipsnių beveik nebeleido) ir patriotai.lt, kas savaitę išleidžiantis po ilgą ir gerą straipsnį. Dar keli blogai, tačiau šiaip jau buvo informacijos vakumas.

Ilgas informacijos blokados laikotarpis, išsiplėtęs judėjimas lėmė tai, jog mūsų spaudos kanalai gerokai prasiplėtė. Vien ko vertas Pro patria portalas. Tačiau iškilo kita problema - informacijos kiekis yra toks didžiulis, jog nemažai dirbančių žmonių, arba aktyviai leidžiančių savo laisvalaikį asmenų, norėdami gauti informaciją, turi valandų valandas praleisti skaitant straipsnius.

Kita problema yra ta, jog tik kas trečias straipsnis yra kažkas tokio, kas iš tiesų sugeba praplėsti pasaulio suvokimą. O perskaičius tuos straipsnius jie užsimiršta interneto platybėse. Negana to, kai kurie portalai (tarkime nacionalinio fronto) užsidaro, ištrinami seni straipsniai, o kartu su jais dingsta ir visas informacinis turtas.

Būtent todėl pradėjau kaupti tam tikrą duomenų-argumentų bazę savo kompiuteryje ir kitose laikmenose. Planuoju jį praplėsti ne tik straipsniais, bet ir knygom, jų citatom. Jau matau, kaip į pederastų temą įterpsiu citatas iš G.Vaitoškos "Kas iš vaikų atėmė gandrą" knygos...


1 komentaras:

  1. Turiu pasiūlymą, kaip kaupti straipsnius paprasčiau. Dauguma portalų palaiko RSS. Yra tokia paslauga per http://blogtrottr.com/, kuri leidžia visus RSS įrašus automatiškai gauti į el. paštą. Tam, kad į el. pašto dėžutę gautum pilno teksto straipsnius, siūlau naudotis. fulltextrssfeed.com.

    Pavyzdys: jei nori gauti visus pilno teksto patriotai.lt straipsnius į savo el. paštą, nueini į blogtrottr.com, ten į atitinkamus laukelius įvedi http://fulltextrssfeed.com/feed.php?url=http%3A%2F%2Fwww.patriotai.lt%2Frss.xml ir savo el. pašto adresą. Belieka paspausti ant išsiųstos patvirtinimo nuorodos ir visi straipsniai tavo el. pašte atsiras automatiškai, nereikės nuolat tikrinti, ar atsirado naujų.

    AtsakytiPanaikinti