Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2011 m. gruodžio 20 d., antradienis

Dambrelis kaip priemonė mesti rūkyti

Tomas Skorupskis
Gruodžio 20, 2011
 Viena iš rūkymo priežasčių ir kliūčių mesti rūkyti – neturėjimas ką veikti laisvą akimirką, pavyzdžiui, kai lauki draugo, su kuriuo turi susitikti, yra „langas“ tarp pamokų ar paskaitų. Tą akimirką žmogus jaučia tuštumą ir galvoja: reikia parūkyti kol sulauksiu „dalyko x“.  Šiuo atveju rūkalai yra patogūs, nes jie parduodami kompaktiškose dežutėse, kurias visada turi su savimi.
Vis dėl to beveik kiekvienas rūkalius, jeigu galėtų gražinti laiką atgal į tą metą, kada surūkė savo pirmają cigaretę – nepradėtų. Beveik visi rūkaliai galvoja apie rūkymą ir bando mesti rūkyti.  Siekiant išvengti vieno iš rūkymo metimo padarinių – norą rūkyti dėl neturėjimo ką veikti – siūlau nusipirkti, pradėti nešiotis ir mokytis groti dambreliu.

Dambrelio privalumai prieš cigaretes:

1. Finansai. Nors dambrelių kainos yra įvairios, jums užteks ir pačio paprasčiausio, kurio kaina nesiekia 30 litų. Būtent tiek vidutiniškai vienas žmogus išmeta rūkalams per savaitę.
2. Sveikata. Rūkymo pakeitimas grojimu suteikia išskirtinę galimybę nebūti vienu iš keturių milijonų žmonių, kurie miršta nuo rūkymo ir su tuo susijusių ligų.
3. Kompaktiškumas. Dambrelis puikiai telpa į švarko kišenę, o taip pat niekada nesibaigia ir nereikia jo pastoviai ieškoti ar skolintis iš kitų dambrelininkų.
4. Teisėtumas. Dambrelį galima įsigyti ir naudoti net ir nepilnamečiams.
5. Patogumas. Groti dambreliu galima ir uždarose patalpose, ir viešose vietose.
6. Nauda visuomenei. Dambrelio garsas yra malonus ausiai, o ilgiau besimokantys groti šiuo instrumentu gali sugroti ištisus meninius kūrinius. Einant į darbą,universitetą,mokyklą, laukiant stotelėje autobuso dambrelio garsai sukels praeivių šypseną, o ne, pvz., kosėjimą ar piktą šnairavimą.
7. Nauda asmeniui – išmoksite groti dambreliu. Neatmetama, jog susižavėjus šiuo instrumentu, gal būt  susižavėsite ir mūsų tautine kultūra bei kitais instrumentais.
8. Karjeros galimybės. Grojant dambreliu jūsų galimybė būti pakviestam į folkloro grupes padidėja keliariopai, lyginant su cigarečiu rūkymu. Negana to, jei tave darbdavys pastebės grakščiai rūkantį,  vargu, ar tai bus papildomas argumentas apsisprendžiant priimti į darbą, skirtingai negu gražiai grojant dambreliu. Priėmimo į darbą šansas dar padidėja, jeigu darbdavys – tautininkas, kuriam rūpi lietuviška tautinė kultūra.
9. Meilės reikalai. Dambrelis neišskiria nosį užsiimti verčiančio kvapo, todėl šansai pagrojus dambreliu susilaukti mylimo žmogaus bučinio padidėja.

Daugiau apie dambrelį:



Publikuota: Alkas.lt, LTJS blogas, sXe Lietuva



1 komentaras:

  1. Beto mesti rūkyti gali padėti magnetai nuo rūkymo. Tai inovativi ir labai veiksminga priemonė norintiems mesti rūkyti

    AtsakytiPanaikinti