Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Apsilankymas Kauno "Žalgirio" rungtynėse

Šiame blogo įraše pateikta mano asmeninė pozicija bei interpretacija. Nepretenduoju į objektyvumą, žiūriu į aprašomus dalykus per savo prizmę. 

Taip jau susiklostė aplinkybės, jog turėjau galimybę sudalyvauti Kauno "Žalgirio" ir Atėnų "Panathinaikos" varžybose. Išgirdęs tokį pasiūlymą per daug nesvarsčiau - mane gana domina sporto komandų ultrų/fanų veikla, ypač kas liečia jų dalyvavimą ne vien varžybose bet ir už jų. Negana to su GWB (o dabar ir su GL) LTJS Kaune turi gana gerus santykius - šie vaikinai mums neatsisakė padėti visuomet, kada mums jų pagalbos reikėjo, todėl jaučiausi kažkiek jiems skolingas. Jie buvo tada, kuomet mums reikėjo palaikymo - aš ir keli bendražygiai aplankėme juos tada, kuomet solidarumo eilė atėjo mums. Man asmeniškai toks solidarumas yra svarbus.

Šiaip tai aš nemėgstu krepšinio, na jis manęs tiesiog netraukia. O taip pat kažkiek mane varžo įsipareigojimas kitoms - geltonai žalioms spalvoms. Tačiau į varžybas ėjau ne kaip KU narys, o kaip LTJS Kauno skyriaus pirmininkas. Pasipuošiau LTJS raudonai baltu šaliku ir atėjau prie Žalgirio arenos, kur turėjau susitikti su kitais kolegomis. Man belaukiant kitų prie mūsų priėjo policininkai. Su jais aptarėme eitynių reikalus, padėkojome vieni kitiems už gražią šventę, jie paklausė ar nesiimsime teisminių priemonių dėl šmeižto, aš atsakiau, jog čia jau Vilniaus sprendimas. Žodžiu, smagus trumpas pokalbis.

Grįžtame prie arenos ir komandos palaikymo. Atėjau į IMHO vienintelį aktyvaus palaikymo sektorių - GWB/GL sektorių. Pirmasis įspūdis buvo apie arenos dydį ir žmonių kiekį. Žaliai balti daugumoje jau vietoje, perduodu savo kolegoms, kurie gal mažiau gaudosi šituose reikaluose, jog negalvotų rungtynių metu sėdėti tribūnoje - bent jau futbole tai tokie dalykai yra nepagarba komandai, tiek (šiuo atveju) ir fanams. Atsistoju tribūnos gale, iš kur gana gerai matosi visas veiksmas.

Visa arena atsistoja himnui, čia tikrai gražu ir man patinka. Prasideda aktyvus palaikymas. Šiaip kažko itin įspūdingo nepastebėjau - kažko išskirtinio nebuvo. Tiesiog paprastos varžybos.



Keli pastebėjimai(padrikai):

Didelis( sąlyginai ) merginų kiekis tribūnoje.
Jauna tribūna. Pagrindą sudaro tikriausiai paskutinių mokyklos klasių jaunimas ir studentai. Aišku yra ir vyresnių, kiek superantu ypač iš GL, tačiau iš esmės - tai jaunimo balsas.
Didelis atsidavimas tam, ką daro. Čia jau sunku pasakyti - reikia tą pamatyt. Matai asmenis, kuriuose akys dega, jaučiamas didžiulis užsidegimas ir apskritai gana gera atmosfera tribūnoje.

Pradžioje rašydamas paminėjau, jog ėjau į vienintelį aktyvaus palaikymo sektorių. Po šių varžybų galutinai susidariau savo nuomonę apie kartų konfliktą pas Žalgirio fanus. Nėra net ko lyginti GWB ir GD. Čia yra tas pats, kas lyginti pasipūtusius penktokus su abiturientais. Tik šiuo atveju abiturientai ir yra GWB jaunimas. Neabejoju, jog nemažai kas jiems priekaištauja dėl to, jog išėjo iš bendros tribūnos, jog atskirai kuria palaikymą. Arba dabar priekaištauja abejoms pusėms, jog negali susivienyti vardan Žalgirio (pataisykit mane, bet argi tokie priekaištavimai dažniausiai neateina iš tų, kurie varžybose susirenka pasėdėti ir sėmkas pagliaudyt ;] ). Varžybose mačiau štai ką - GWB, nors ir nemažą savo repertuarą paėmę iš futbolo ultrų, kad ir iš to paties KU, tačiau ir patys kuria ir girdėjau bent jau tris orginalias dainas ir melodijas. Tuo tarpu GD užsiima trumpom skanduotėm. Faktas, jog trumpas skanduotes priima nemaža dalis visos arenos žmonių ir jos skamba visai galindai. Bet cmon, juk siekiamybė turėtų būti visos arenos užpildymas ultrom , kad ir kaip čia:

Na bet kalbant apie vienybę - GWB , ypač antroje rungtynių pusėje, visgi prisijunkdavo prie GD skanduočių. Iš GD to nebuvo niekada. Jeigu GD iš tiesų taip nori gero Žalgirio palaikymo - gal būtų laikas užleisti vietą jaunimui, o ne pagalius į ratus kišti jiems ir kažką prikaišioti? Vienaip ar kitaip manau, kad ilgainiui GD bus visiškai išstumti šio užsidegusio jaunimo.

Puikus vadovavimas. GWB lyderis T. lakstė ir užvedinėjo visus panašiai, kaip kad aš laksčiau v16-osios eitynėse. Matėsi, jog atiduoda bent jau šioms rungtynėms 100% savęs. Tribūna turėtų džiaugtis kad turi tokį lyderį.

Per varžybas kažkoks klounas, dar rodos užsienietis, prisikarstęs kalnus simbolikos atėjo į tribūną ir... jam davė vieną iš jūsų vėliavų. Čia aišku vidinis tribūnos dalykas, bet man asmeniškai tai būtent tokie asmenys tai sukelia daugiausiai juoko iš krepšinio ir jo palaikymo prisiperkant kuo daugiau itin reikalingos, kiekvienam sirgaliui būtinos bevertės kinietiškos atributikos, visokių perukų ir t.t - Nebetyli sirgaliai, žodžiu :) Aišku toks atvejis buvo vienetinis.

Šiaip pats fanatizmas krepšinio metu, tokio dydžio arenoje, tokiame visuomenės supratime - čia yra žiauriai užknisantis dalykas. Kantrybės jums palinkėčiau. Iš kitos pusės beveik nebemačiau dūdų, vuvuzelų - gal kiek ir progresuoja bendras suvokimas.

Na o šiaip tai palinkėčiau kiekvienam, kuris yra jaunas ir vaikšto į Žalgirio rungtynes, mėgsta krepšinį - prisijunkite į jų sektorių. GWB/GL tikrai šaunūs vaikinai ir jie tikrai verti pripažinimo.
Dėkui už ilgalaikį bendradarbiavimą!
Sėkmės!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą