Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2013 m. gegužės 22 d., trečiadienis

ES duoda, ES atima

Kai kalbame apie ES, visada atsiranda dar nuo referendumo laikų išlikęs argumentas - ES mums duoda krūva pinigų, tik imkite ir darykite su jais ką tik norite. Pabandysiu kiek pralaužti informacinę blokadą ir sugriauti ES - gerosios fėjos įvaizdį.

Ar žinote, jog kas metus Lietuva už narystę sumoka Europos Sąjungai ~1mlrd litų? :) Tai yra daugiau, negu skiriame kultūrai, poilsiui. Tai yra daugiau, negu 3 kartus didesnė suma, negu Lietuva skiria aplinkos apsaugai. Tai yra atimama iš visuomenės. Kol kas Lietuva iš ES vis dar gauna paramą (tačiau ji nėra amžina), tačiau kiek % jos būna panaudota visuomenės reikmėms, o ypač tokiai Europai nelabai svarbiai daliai, kaip lietuvių tauta? O kiek jie nusėda stambiajam kapitalui ir įvairiem korumpuotiem valdininkam? Ar bent jau šiuo metu, kol dar gauname kažką ir atgal, išeiname ant nulio/pliuso?
Skiriama parama mums - 36mlrd per 7 metus. Įsisavinome ~50% = 18 mlrd. 7 sumokame atgal į ES. Parama septyniems metams - 11 mlrd. lt.

Na bet prie to gauname nemokamus bonusus: Nepriklausomybės praradimą; antitautinių, antivalstybinių kontorų finansavimą(iš tos pačios ES "paramos"); šv. laisvają rinką; homoseksualizmo ir kitų iškrypimų primetinėjimą; žemės pardavimą užsieniečiams; nacionalinės valiutos atsisakymą, kuris turėtų sąlygoti blogesnį tos pačios visuomenės gyvenimą ir t.t

Taip, ES tikrai duoda. Duoda ji sočiai stambiajam kapitalui. Bet kartu ir atima. O atima iš tautos ir visuomenės.

Šlovingoji, nenugalima
Žvaigždėtoji Europos Sąjunga
Čia savivaldybė - Lietuva
"Tarp lygių - lygi ir laisva".


2 komentarai:

  1. Jei ES mums nieko neduotų, tikriausiai gyventume dabar kaip ukrainiečiai. Siūlyčiau palyginti postkomunistines šalis kurios yra ES narės, ir kurios nėra. Kur gyventi geriau? Pvz, gyvenimas Slovėnijoje ir Tadžikistane labai sunkiai palyginamas. Turtingesnės nebent Rusija ir Kazachstanas dėl turimų gausių naftos ir dujų išteklių.

    O dėl nacionalinės valiutos, tai Lietuva pati savanoriškai yra lito kurso valdymą perdavusi ECB, nors tikrai nėra tokio ES reikalavimo, kad iki euro įvedimo nacionalinė valiuta turi būti fiksuota prie euro. Lenkijoje, Čekijoje, Vengrijoje yra kitaip nei Lietuvoje, šios šalys turi savarankiškas valiutas.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Na nesutinku, kad ES atima tiek daug iš visuomenės. Jei ne ES parama , tai vargu ar būtų dauguma smulkiųjų verslininkų pradėję savo verslus, jei ne parama žemės ūkiui, abejoju, kad būtų atsiradę jaunų ūkininkų kaimuose. O dėl korupcijos tai taip ji egzistuoja, bet čia jau valstybės mentaliteto bėda, bet ne Europos Sąjungos.

    AtsakytiPanaikinti