Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2013 m. gegužės 31 d., penktadienis

Abortų šalininkų argumentas #1 - Vaikų namai gamina asocialius asmenis

Į temą apie tai, kaip abortų šalininkai pasakoja pasakas, jog geriau nužudyti vaiką, negu atiduoti jį į vaikų namus, nes ten jį pavers visuomenės pabaisa:

Ar šiandieninė auka tikrai bus rytdienos nusikaltėlis? Ne. Nors dauguma smurtautojų patys yra patyrę smurtą, dauguma vaikų, su kuriais buvo netinkamai elgtasi, netampa nusikaltėliais ar žiauriais tėvais. Dauguma vaikų, augusių nepalankiomis sąlygomis (tą rodo ir //holokaustą// patyrusių vaikų pavyzdys), geba atsitiesti ir tampa normaliais suaugusiais žmonėmis (Helmreich, 1992; Masten, 2001). Vieno tyrimo metu stebėti 1000 jaunuolių, su kuriais buvo blogai elgtasi. Tyrimo išvadose teigiama, kad jei toks elgesys patirtas ankstyvojoje vaikystėje, smurto kaip nukrypimo nuo normos apraiškos išnyksta iki vėlyvosios paauglystės (Ireland ir kiti, 2002).


1 komentaras:

  1. Nuo kada embrioną galima laikyti gyvybės forma? Nuo apvaisinimo? Ar viena ląstelė jau yra tokia neliečiama gyvybė? Kaip tada su dirbtiniu apvaisinimu, kai net keletas zigotų yra tiesiog išmetamos lauk? Čia irgi žmogžudystė? O jei naudojama kontracepcija? Pavyzdžiui, spyruoklės, kurios neleidžia zigotai prisitvirtinti prie gimdos, irgi yra žmogžudystės įrankis?

    Tikrai drįstum rizikuoti moterų pasirinkimo laisve? Ir jų pačių saugumu/sveikata, nes nelegalių abortų skaičius žymiai padidėtų. Ar siūlai grįžti prie senų metodų ir rūtų nuovirą gamintis persileidimui sukelti? Ne draudimais ugdomi žmonės ir ne neleidžiant kažko yra mokoma teisingai gyventi.

    AtsakytiPanaikinti