Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2013 m. sausio 18 d., penktadienis

Ukrainoje paminėtas S.Banderos 104-asis gimtadienis

Tomas Skorupskis
Sausio  16, 2013

 Ukrainos patriotai šių metų sausį atšventė Ukrainos nacionalistų lyderio Stepano Banderos gimtadienį. Deglų eitynės, įvairios akcijos ir demonstracijos nusidriekė per daugelį didžiųjų Ukrainos miestų, tarp kurių bene ryškiausios – Kijeve bei Lvove.

Stepano Banderos paminėjimo renginius surengė Ukrainos nacionalistų partija „Svaboda“ kartu su kitomis tautinės
pakraipos organizacijomis, tautišku jaunimu. Šalies miestai skambėjo nuo nacionalistų šūkių – Bandera ir Šuchevičius (Ukrainos sukilėlių kariuomenės vadas) – šalies didvyriai, Ukrainos sukilėlių kariuomenei – viešą pripažinimą, Šlovė Ukrainai, šlovė didvyriams, Šlovė tautai – mirtis jos priešams!

Demonstracijoje Lvove, kurioje susirinko apie 500 žmonių, šalia jau minėtų šūkių Banderai taip pat buvo išreikštas solidarumas su kriminalinės Janukovičiaus sistemos teisiama Pavličenkų šeima, prisidedant prie Kijevo „Dinamo“ ultrų kvietimo viešinti informaciją apie šią neteisybę. (1)
Oranžinės revoliucijos iškeltas prezidentas Viktoras Juščenka apdovanojo po mirties S.Banderą ir R. Šuchevičių Ukrainos didvyrio titulais, kas sukėlė didelį Maskvos ir Varšuvos nepasitenkinimą. Dabar, į Ukrainos prezidentūrą vėl sugrįžus priešiškai ukrainiečių atžvilgiu nusiteikusioms jėgoms, Janukovičius atšaukė jiems suteiktą didvyrio statusą. Šios Ukrainos nacionalistų demonstracijos yra svarbios ginant Ukrainos istoriją, tautos didvyrius, kovojusius prieš bolševizmą, kurie lyg šiol nėra tinkamai įvertinti, o taip pat ir suvienijant Ukrainos nacionalistus kovoje su antiukrainietišku, kriminaliniu Janukovičiaus režimu.

Ukraina bunda dar vienai revoliucijai. Šį kartą – nacionalinei revoliucijai. Šį jų kova svarbi visoms buvusio sovietų lagerio valstybėms, įsiliejanti į bendrą kovą už tinkamą komunistinio teroro nusikaltimų įvertinimą.

„Kad ir kaip režimas stengėsi užtildyti ar iškreipti tikrąją informaciją apie didį vadą, kad ir kaip stengėsi įbauginti, nužudyti, išnaikinti tautinio judėjimo dalyvius, kad ir kaip stengėsi mokslininkai-apsimetėliai perrašyti istoriją, tauta vis tiek sužinojo tiesą,“ – sakė Mirgorodo miesto „Svoboda“ skyriaus vadovas Anatolijus Pliašnikas. „Keičiasi režimai, valdžia, prezidentai, bet istorijos neperrašysi, nepakoreguosi, kad įtiktų kokiai nors partijai ar politinei srovei. Vienas prezidentas savo įsaku paskelbė Stepaną Banderą Ukrainos didvyriu, kitas, padedamas kišeninio teismo, šį titulą atėmė. Bet tiesa yra ta, kad didvyriais tampama ne prezidento įsaku ar teismo sprendimu. Didvyriais tampama savo gyvenimu vardan savo šalies ir savo tautos!“ (2)



 1. http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/035384/
2. http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/035395/

Publikuota: patriotai.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą