Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2011 m. rugpjūčio 24 d., trečiadienis

Jauni ir radikalūs

Dažnai tautišką jaunimą ne kurie politikai ir mass medija vadina radikalais. Iš pažiūros šis žodis yra atstumiantis, formuojantis neigiamą reikšmę, tačiau įsigilinūs į jį galima pripažinti, kad tam tikra prasme taip, mes esame radikalai.

Tokiais esame todėl, kad mums nėra priimtina dabartinė santvarka, kurioje būti lietuviu tampa nusikaltimas, kurioje ugdomas ne tautiškas jaunimas, o bedvasis individualistas, besirūpinantis niekuo, tik savimi, kurioje valstybės politika yra trumparegiška, kurioje „elitas“ yra nutolęs nuo tautos, kurioje mūsų tautiečiai priversti skursti, kuomet oligarchai kraunasi milžiniškus pelnus, kurioje skatinama emigracija, tikintis juos pakeisti imigrantais iš trečiųjų šalių, kurioje motinystė tampa našta, o ne didžiausias džiaugsmas. Ir mes norime ir esme linkę iš esmės pakeisti šiuos dalykus: 

1.       Valstybės santvarką pakeisti iš oligarchinės/Briuselio vizualinės demokratijos pakeisti į tautinę demokratiją, kurioje lietuvių tauta galėtų aktyviai dalyvauti mūsų valstybės valdyme.
2.       Seniunijoms ir savivaldoms suteikiant daugiau autonomijos, renkamiems merams ir seniūnams, visuomeninėms organizacijoms leidžiant užimti tam tikras pozicijas seniunijose, savivaldybėse.
3.       Gerokai supaprastinant referendumo įstatymą, referendumus skatinant, o ne stabdant.
4.        Reformuojant politinių partijų sistemą, panaikinant finansavimą iš verslo struktūrų, paliekant tik iš valstybės ir iš 2%.
5.       Atmesti Lisabonos sutartį, pripažinti Lietuvos įstatymų viršenybę, ES slenkant į totalitarinę imperiją – inicijuoti referendumą išstojimui iš Europos sąjungos.
6.        Išsaugoti litą, neparduoti žemės užsieniečiams
7.        Tautines idėjas skatinti, o ne bausti už jas.
8.        Ugdyti tautišką jaunimą mokyklose, universitetuose, skatinti tautinių organizacijų, dirbančių su jaunimu, veiklą. Reformuoti švietimo sistemą, dabar užgrobtą kosmopolitinių liberalų, į tautinę, auginančią tautišką, pilietišką žmogų, o ne vartotoją.
9.       Vilniaus krašte įvesti tiesioginį valdymą. Sutvarkyti čigonų taboro problemą nugriaunant nelegalus pastatus, padarant masines kratas, už simbolinę kainą parduodant žemę verslininkams.
10.   Išvaikyti nomenklatūrą, pabaigti desovietizacijos procesą.
11.   Sveikatos apsauga ir švietimas – nemokamas, motinystė – skatinama, daugiavaikėms šeimoms – nemokamas būstas.
12.   Progresinių mokesčių įstatymas, minimalios algos pakėlimas. Ekonomikos pertvarkymas iš liberaliojo kapitalizmo, į orientuotą visų pirma į žmogų.
13.   Gerokai sugriežtinti imigraciją, sustiprinti apsaugą nuo nelegalios imigracijos.
14.   Vykdyti švelniai protekcionistinę politiką tam tikrose srityse, remiant lietuviškus verslininkus.
15.   Skatinti mažuosius ir vidutinius verslininkus, padėti pamatus viduriniosios klasės formavimuisi.
16.   Įvesti atsakomybę už savo veiksmus politikoje.


Jauni ir radikalūs
Patriotiškom širdim...
Niekas nepaklaus nuomonės tavo,
Tave į narvą uždarys...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą