Tomo Skorupskio blogas

Tomo Skorupskio blogas

2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Eddy Morison: Gatvės kario atsiminimai


Tai buvo laikai, kada Punk rokas (prasidėjęs 1976 metais) dar tik pradėjo tapti vyraujančia naująja banga jaunimo muzikinėje scenoje.  Iš pradžių aš buvau išsigandęs, kada pamačiau mūsų tvarkingus, stilingai atrodančius jaunuolius nešiojant grafkes ir rengiantis drabužiais ir labdaros parduotuvių. Visgi aš pastebėjau, jog Pankai tampa stiprus ginklas bet kam, kas juos pakreiptų į politiką. Raudonieji  iš karto bandė pasinaudoti naujuoju judėjimu, sukurdami Roko prieš Rasizmą judėjimą. Nemažai paauglių dalyvaudavo jų koncertuose, tačiau ne dėl to, jog jiems patiko marksistinės idėjos, tačiau vien dėl noro išgirsti punk roko muziką.

Tai negalėjo tęstis. Mes turėjome arba pasmerkti pankus arba atsiimti šią subkultūrą iš raudonųjų. Aš pasirinkau antrajį kelią ir pradėjau juokais leisti fanziną „Punk front“, kuriame taip pat įkomponavau Nacionalinio fronto logo. Net nesitikėjau, jog „Punk front“ susilauks didžiulės sėkmės ir greitai, ypač Lydse, NF nariai ir rėmėjai eis į didžiausią pankų klubą – garsujį F klubą. Aš taip pat pradėjau reguliariai ten lankytis ir mes greitai  susiradome nemažai bendraminčių pankų.
 
Už kelių mėnesių, Nacionalinis frontas tapo lyderiaujančia politine jėga didžiojoje pankų senoje Lydse. Muzikiniai laikraščiai, tokie kaip „Sounds“  ir „The New Musical Express“ susidomėjo mumis. Jie pasiuntė Gary Bushell‘ą ištirti šį fenomeną. Pro-NF straipsniai buvo išspausdinti daugelyje muzikos laikraščiu ir kiti pankai sužinojo apie pro-NF fanzinus. Mes netgi sukūrėme dvi punk roko grupes – The Ventz ir The Dentists. Abi šios grupės vėliau tapo naujo muzikinio žanro Rokas prieš komunizmą veidai.

Žinoma, mūsų judėjimas neliko nebastebėtas raudonųjų. Kairieji Leedse smogė atgal suburdami jų pačių grupes, kurios koncertavo F klube. Šios grupės ilgai neišsilaikė. Viena iš tokių grupių „The Mekons“  turėjo ypač sunkius laikus. Aš prisimenu, kaip vieną naktį BBC laida „Old Grey Whistle Test“ atėjo į klubą filmuoti grupių (ir publikos). Pirmoji grupė pasirodė būtent the Mekons, kurios pirmoji daina buvo „The National front is a F*****g Nazi Front”. Žinoma tai baigėsi tokiu pasveikinimu, kaip ir kiaulienos pyragu per žydų vestuves. Koncerto publiką sudarė 80% NF pankų ir skinų ir pirmosios dainos eilutės buvo pasitiktos plasmasinių alaus bokalų dušu. Tada publika šturmavo sceną ir vakare pasibaigė kulminacija, kuomet BBC grupė išsilakstė, kuomet pro-NF grupė užlipo ant scenos ir sugrojo „Rule Britannia“ punk roko versiją, kuri ir pabaigė vakarą. Aš prisimenu, jog stovėjau prie baro ir tyrinėjau sceną. Raudonieji ir žiniasklaida pabėgo. NF triumfavo tarp sulaužytų kėdžių, butelių ir stiklo šukių. Tos dienos buvo laikomos kaip sekmingas vakaras!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą